söndag

Igår kom pappa hit vid tio tiden :) vi åkte och handlade, han hjälpte mig byta vaxlar på cyklen och sen åkte vi och träffade sofia och käkade lunch på Chili! Tror dom har stans bästa mat :) skitgott!
så åkte vi tillbaka till mig och drack kaffe och åt glass innan jag skulle på spinnig.
Bläckpatroner är ju väääldigt dyrt! så jag fick en ny skrivare ist för patroner :P ska prova den om en stund. Ser ut som en mini kopiator med lock som man kan lägga papper mellan och kopiera och scanna :)

sen åkte sofia och pappa och jag åkte på spinning. orkade egentligen inte men jag hade bokat i förväg så jag var liksom tvungen.. kommer dit och det slutar med att det bara är jag som kommit :O så det var bara jag och instruktören.. lite konstigt men ganska kul ändå :P

så bar detväg hem och göra iordning mat och sallad inför kvällens grillning! Det blev riktigt lyckat :D grill, långbord, ute, massa folk, musik, kubb och vi höll på till över elva.
Men så fick jag höra idag att emelie vart på sjukhuset :S ramlade på cykeln på väg från mig :O illa. hoppas du mår bättre snart :)

Kollar på rent hus nu. man får väldigt mycket tips.. byta tandborste mycket oftare än vad jag gör, byta handduk minst en gång i veckan, tvätta handfatet var tredje dag.. jag gör ju inget av det här :S men jag ska börja. Har redan bytt tandborste och har en till här hemma så jag ska byta snart igen..
ska tvätta handdukar innan jag åker till venedig om jag hinner (massa i skolan) handfatet var tredje dag tycker jag väll är lite i oftaste laget men jag ska ju göra det oftare än vad jag gör nu :)
damma måste jag bli bättre på också.

min mus cepar också.. eller den funkar men när jag ska markera text kommer det upp ett kors och när jag drar markeras ingen text utan den drar ut en ruta :S vet inte varför det är så.. var inte så igår.

torsdag

ser fram emot helgen jättemycket! känns som denna veckan har vart jobbig
kommer folk till mig på lördag och då ska vi grilla :D men pappa kommer först och ska lämna mitt pass och en resväska och då ska vi passa på att äta lunch och umgås lite :)

jag har väldiga problem med min graderob! väldigt mycket av det jag har är från gymnasiet och då hade jag en helt annan stil. Eller jag klädde mig mycket i svart och så men att säga att jag var punk/rock är lite överdrivet. Nu är jag mer inne på färg och klänningar :) men jag har ingen färg i min garderob och dom klänningarna jag har är inte riktigt moderiktiga :( så nu på 2 veckor har jag rensat ut 2 par jeans (som har hängt i garderoben sen jag flyttade hit) ett par piratbyxor, 3 klänningar (kanske ska hiva en till men jag vill inte riktigt) och säkert 10 tröjor eller mer :O jag hade två hyllor med tröjor förut och nu har jag "bara" en.. men i den högen finns det saker som jag använder en gång varannan månad typ som jag borde kunna slänga men när man står där med tröjan i handen så neeeeej den kan jag ju använda. jag får lite dåligt samvete om jag slänger ett "misslyckat inköp" alltså en tröja eller vad som helst som jag knappt har använt :S ännu sämre samvete om jag slänger nåt jag har fått av nån :( det är jobbigt! det låter säkert som en skitsak men jag tycker det här med kläder är riktigt jobbigt..
man har press på sig hela tiden att se bra ut och jag har inte riktigt den stilen så jag tycker om det som är mode men jag försöker att inte ha för grått och trist på mig.. men grått och trist kan ju vara snyggt det med.. men jag vet  inte om det är nån mer än jag som tycker det
jag kanske försöker för mycket? jag ska iaf investera i 2-3 sommarklänningar.. känns som klänning är det man ska ha. köpte ett par bruna shorst för ett tag sen också så jag ör snart redo för sommaren :) skor fattas också

kan prata för länge om sånt här, samma sak med musik

pappa har hjälp mig med mp3 också :) hittade en på internet ochhan kom med massa tips och visade andra mp3-spelare, men det blev tillslut den jag såg från början. en creative zen 4GB :D kan spela videos, filmer och ha bilder :) och självklart musik också! :P heh hoppas bara jag får den innan jag och emelie åker till italien!
varför är det så med nya saker? "jag kanske borde lämna den hemma, tänk om det händer nåt " min gamla mp3 betydde allt för mig, jag lyssnar alltid på musik! men den är typ 3 år gammal så jag gråter inte över att den gått sönder, men jag hade inte tvekat över att ta med den till italien. man är rädd om nya saker men det försvinner succesivt.. eller inte försvinner, eller jo det försvinner men aldrig helt. klart man är rädd om sakerna men inte som när den var sprillans ny.. hoppas den nya håller lika länge :)

Var hos sjukgymnasten förut.. har fått lite nya saker. det är svårt att tro att man tappar så mycket muskler av att gå på kryckor i 4 veckor! dom tog ju iof en sena på baksidan låret så jag är svagare där och vad det märks! speciellt en övning, klarar mycket mer med höger än vänster.. eller mycket är väll att ta i men jag märker skillnad.
jag har blivit mycket vigare också, stretchar mycket. förr kunde jag inte nå ner till fötterna när jag stog med raka ben men nu gör jag det och när jag sitter ner kan jag ha benet rakt och hålla under foten, förr nådde jag inte fram :S men jag är fortfarande som ett kylskåp, nästan lite pinsamt :P men vi har ju aldrig lagt ner så mycket tid på stretching förr.. jag tänjer 3x10 sek på varje muskel! förr gjorde jag väll bara 10, knappt det :S

jag tror jag ska lägga mig nu.. jag är jättetrött. jag borde inte vara trött. sov typ 10 timmar för nån natt sen.. jag kanske sover för mycket??
jaja orkar inte gå in på det också :P ganska långt inlägg..

söndag

har suttit i solet en stund idag.. fick liite färg :D



har käkat nu.. ska nog gå ut en stund till :)

SM-Guld

Ja då har man sett HV vinna SM guld :) lite blandade känslor.. jag vann vadet med chowie :D det var kul! Men han är en sån dålig förlorare och skyller på domaren.. Som alla adra LHC fans som inte kan acceptera hur domaren dömer.. Men så är det i alla sporter, man kan ha invändningar men man kan inte gör nåt åt saken. Get over it!

Men det hade allt vart kul för LHC att få vinna i år.. måste kännas surt att komma tvåa två år i rad.. deras lag är ju bra men dom såg allt trötta ut
Men HV hade en liten svacka kändes det som men Liv räddade dom flera gånger. Han är en hejdundrandes målvakt!

Nu ska jag sova..

fredag

livet är underbart just nu - men ganska dyrt
Efter massa strul med flyg och timmar av hotell letande så är det klart! Mellan 30/4 och 4/5 kommer jag befinna mig i Venedig! Jag och Emelie drar till Italien :D:D ska bli så kul! Resan går på typ 4000 men det är det värt :) min semester i år.

sen ikväll ska jag på¨hockey :D Thesere fixade sittplatser! gött. trodde det var omöjligt att få biljetter men hon var på hugget när ticnet släppte outhämtade biljetter.

Fadderi och festeri ska ha en visionskväll ikväll som jag missar. Eller jag kanske hinner dit en sväng efter hocken, det beror på hur länge dom håller på... men det är fredag så jag känner på mig att det kan hålla på ett tag :P

onsdag

jag vill klippa mig.. jaggillade verkligen den frisyren jag hade när jag flyttade till linköping. kanske ska skaffa sån igen? jag vill ha nåt kul! nu ser det bara tråkigt ut.. satte i förlägning så nu ser det helt okej ut men när jag tar ut det igen då? orkar jag vänta tills sommaren och trollhättan? nej jag tror inte det.. tror det får bli en klippning när läshåret åker av..

nästa gång jag färgar håret ska jag nog färja en brun som är mer åt det vinröda hållet. vill hitta på nåt kul med mitt hår!

tisdag

idag har jag vart i skolan 10-17.. det känns som det går frammåt. har lärt mig ganska mycket :) men det är inte speciellt kul med svensk grammatik.
men språkvetenskaplig databehandling är ganska kul. :) då sitter vi och labbar och tar ut olika saker ur texter med hjälp av kommandon. det kan låta som det är lättare att bara klippa och klistra i word men ska man arbeta med stora texter så är kommandon lättare :) tex. Ta ut alla rader som börjar med D. orka sitta och räkna allas jälv om man har en text på flera sidor. Sen ska du sortera raderna i bokstavsordning..

håller på och planerar massor inför min DA (dags ansvarig) dag. alla får två dagar var som man ska planera in i minsta detajl. Jobbigt men väldigt kul :D

imorn är jag ledig. om man  kan kala det ledigt.. jag ska läsa ganska många kapitel i kurslitteraturen, jag ska på spinning och sen ska jag ge mig på att försöka få med nån på hockeyn :) bortamatcherna sänds på storbildsskärm i cloetta center och jag ska dit tänkte jag.. fick inga biljetter till fredag heller :( allt tog slut på 7 minuter. ATTANS! Jag får besöka en sportbar och käka och kolla där :) kan ju vara trevligt.

onsdag

vet knappt vilken dag det är jag har dålig koll på det nu för tiden..
imorse var det bara att ta sig upp kl sju för att sitta på en tråkig lektion i två timmar.. håller på med svensk grammatik nu och jag kan verkligen inte! jag har aldrig riktigt fått in det och nu går allt så fort och det är så svåra ord. Ett svårt ord beskrivs av ett annat svårt ord så jag hänger inte med. :S sen verkar alla andra så bra på det..
jaja

hade tänkt sova lite innan mötet med kogvetet mennär jag kom hem sydde jag gardiner ist :P tänkte att det har jag ju tid med nu :) det blev bra.. sen åkte jag på möte och det var kul :D kom på massa idéer till fusknollor. Allt har kommit igång på riktigt nu när shcemat är satt. jag har fått ansvar att ordna en ganska stor sak som kommer kräva ganska mycket så jag kommer inte sättas på att planera en annan dag.. men det känns ändå kul :)

sen åkte jag hem och nu har jag bara slappat.. vill inte sova på dan för jag vill kunna sova på natten.. imorn ska jag ringa runt och höra lite inför nollningen och sen ska jag skicka lite grejer till lhc sen blir det sjukgymnasten och sen DömD :D det ska bli kul.. ser jag fram emot. ska sova ut riktigt imorn också.. gött

kollar hockey nu med och lhc leder :) kul att se "äckligt diciplinerat" enligt experterna i studion

måndag

ignorerad hela dagen.. men nu är det hockey :D:D jag vill vara där! ser ut att vara så mycket folk och såg glatt :)

söndag

jag är väääldigt seg på söndagsmorgonar.. idag vaknade jag 10 men gick inte upp förns 12 :S kollar på tv en stund innan jag går upp.. men när jag väl kommit upp då blir det fart :P sofia, zandra, gustav och kanske eric kommer till mig kl fem och då ska vi käka tacos och sen paj :D så jag ska till gymmet innan, plugga lite, städa lite och hinna baka pajen nu på 4,5 timme, just det duscha med :P

ensam hemma

idag har vart en bra dag och det kommer bli en bra kväll också.
jag bokade in mig på ett 60 min spinningpass förut men så funderade jag lite och sjukgymnasten sa ju 20 minuter och min kondis är inte så bra så jag gick in för att avboka och då står det att "cycle måste avbokas minst 2 timmar innan passet börjar" jag kollar på klockan och inser att jag är 7 minuter sen hehe.. så jag pallrade mig bort till campushallen och det var tur att jag var lite sen :D jag klarade ju av det hur enkelt som helst :D trodde jag inte. sen gymmade jag lite efter med så nu är jag nöjd med mig själv

ikväll blir det en ensam-hemma-film-kväll :) ganska skönt
håller på att laga mat. egen klyftpotatis och ungsgjorda morötter, helstekt flaskfilé och bearnaise sås :D jag är hungrig.. sen går det nån film på tv så jag har blandat dip nu och köpt lite chips :)
hoppas bara maten blir lyckad

lördag

igår skulle jag och emelie till ville valla och kolla lite. dom har massa ölsorter där så vi tänkte bara ta det lugnt :) men så gick jag in på deras hemsida och såg att dom hade stängt pga persolanbrist. attans
så vi bestämde att vi skulle ner till stan ist och vi hamnade på platens :) fri entré. det var kul

idag sov jag väldigt länge, kom hem halv tre eller nåt så.. men så pallrade jag mig upp och satte mig vid datorn..
skulle boka ett spinningpass men det verkar inte funka.. står att det inte finns nåt pass men på schemat på startsidan så ska det vara ett pass i eftermiddag :S men det är på en timme och jag vet inte om jag klarar av det. sjukgymnasten sa att jag kunde prova och köra typ 20 minuter.. borde vänta och se om jag hittar ett 30 pass.. men jag ska till campushallen ändå och träna :)
sen kollade jag min mail och såg att tentaresultatet för logiken hade kommit :O neeervös! men jag kollade och jag klarade den :D:D glaaad. men det var bara 8 som klarade och 10 fick U. men jag undrar hur många det är som inte ens har gjort den än :S verkar vara mycket folk som funderar på att hoppa av

nu ska jag göra klart labb 1 och sen läsa lite i kurslitteraturen.. sen efter träningen ska jag gå och handla.. ska göra helstekt fläskfilé och egen klyftpotatis.. sen ska jag baka paj :D hoppas bara jag orkar med allt :P

trollhättan

i fredags efter logiktentan käkade jag, anna och jacob på en thai restaurang i ryd innan anna och jag drog vidare till mjölby. I mjölby hämtade vi upp sofia, gustav och zandra.. trodde aldrig vi skulle få in alla väskor i bilen :S hade en madrass också.. men det gick :) sen körde jag ända vägen hem till trollhättan! men det kommer nog dröja ett tag innan jag kör med sofia i bilen igen.. hon klagade hela tiden på att jag körde för sakta och att jag inte körde om tillräckligt ofta :S men det är svårt med en bil som väger dubbelt upp än vanligt med 5 pers och packning därefter :O hade svårt att komma uppför vissa backar

sen släppte vi av dom där och jag och anna fortsatte till göteborg.. jag skulle släppa av henne i johanneberg där hennes kompis märta bor :) vi hittade väldigt fort! och nu vet jag vart det ligger också
sen åkte jag vidare till centralen och hämtade mamma som kommit med flyget från finland..

när jag kom hem var jag jättetrött! dom andra skulle ut på älgsafari men jag gick å la mig..

på lördagen gick jag och pappa till olearys för att träffa sofia och gustav och käka lunch :D det var gott!
sen fickk jag låna bilen ut till överby där jag och emma gick runt nån timme. hann inte mer för dom stängde fem..
jag köpte ett par tröjor, riktigt fynd inne på gina 99 kr/st :D nice
sen bar det hem för att göra sig iordning och åka till emma.. eller jag bytte kläder hemma och sminkade mig hos emma :P sen åkte vi upp till hille på förfest :) det var trevligt
Tog en taxi ner till sand :) det var lagom mycket folk där så det var kul :D brukar inte ha så kul när jag går ut men nu var det det..
träffade denny med :) var ett tag sen.. så träffade jag patrick också..
Kim gick upp och sjöng på scen! haha så klockrent!
Jag och emma hade tänkt gå på efterfest men vi kom på att vi inte orkade.. ställde ju fram klockan en timme vid 2 så jag var hemma 2 men så fram en timme så då blev det ju 3 och en timmes mindre sömn..

i söndags gjorde jag inte så mycket.. kollade när sveriges damer kvalade in till handbolls OS :D jättebra! vilket försvarssepel! har aldrig sett nåt så bra tror jag :) synd att dom slarvade lite frammåt..
sen åkte jag bort till mamma och åt och sen vidare till strandgatan där jag träffade kim och sandra och emma :) där satt vi ett bra tag för vi orkade inte röra på oss :P
men när vi väl gick därifrån så gick jag och emma till hemmakväll och hyrde en film (en bra för en gångs skull) köpte ite chips å dipp med.. kvällen är räddad! typ
så såg vi på den och elin kom förbi en sväng med :D kul å se henne igen , var ett tag sen
sen när dom gick så såg jag att det var en bra dokumentär på tv4 fakt (vill ha den kanalen!!) som handlade om en kvinna.. "Förr mördare?" hette den.. hon och hennes kille hade torterat och mördat fyra barn i storbritannien och begravt dom på en hed så dom kallades mördaren på heden.. lite läskigt.. men intressant.. den kom fram till att hon inte var förr mördare men att hon hade gener för att fortsätta mörda när hon väl börjat.. men om hon inte träffat den där killen hade hon nog blivit knarklangare eller bankrånare ist för hon slkte spänning i livet.. men men
klockan blev 12 innan jag la mig

sen var det bara att gå upp kl 9 igår för att åka iväg till götet och träffa anna :D vi skulle kolla i lite affärer och käka innan bussen till linköping gick halv 7..
vi gick till många roliga affärer men jag hittade inget att köpa. men jag köpte löshår som sofia ska sätta i imorn :) blir nog bra! bättre ön sist iaf! sist sa sofia till mig att man inte ska borsta håret. bara det att man ska ju göra det :P så då blev det trassligt och fult, men nu hoppas jag att det blir bättre..
sen köpte jag en sjal och ett par örhängen med :) snajsigt

gött å åka buss sen med.. kan man sitta och småprata och lyssna på musik.. vi satt löängst fram med så vi såg vägen :D gött..
men så är det klart att man ska missa bussen från station och hem med nån minut så man får stå där nere och frysa en halvtimme exrta..
man kan ju bli så trött så man inte orkar sova.. jag var nog så trött efter helgen så när jag kom hem satte jag på tvn till 12 sen somande jag på en halv minut :P


gjorde nån övning i skolan imorse med.. jag är inte så bra på svensk grammatik och trodde aldrig man skulle behöve veta vad ett adverb är efter gymnasiet.. men ack så fel! läser ju lingvistik nu och det är ju språkvetenskap.. delar in ord i ordklasser och nu delar vi in fraser i huvudfras osv :S usch.. men nu har jag suttit och gjort en ordklass övning och tillslut fick jag ihop det jag skulle.. för g skulle man ha 80% på nivå 1 men jag fick 90% på nivå 3 :D det tig ju ett tag men nu är jag lite mer haj på det och fick alltså ett VG :D ska man få sitt första VG nu? hade vart så gött efter en period med flera U..'

mitt internet hemma funkar inte heller.. dom håller på å byter internetleverantör så det ligger nere idag därför är jag kvar i skolan nu.. men jag ska allt ta och pallra mig hem snart.. klockan är snart 7 och dags för kvällsmat :) spelade in prison break igår med så det ska jag se på :D

tror aldrig jag fått ihop ett sånt här långt inlägg :O skönt å skriva av sig lite.. men jag har skrivit lite för negativt innan och jag ska försöka få med allt bra som händer på dagarna med :D
fick tex börja cykla igen förra veckan :D så idag hade jga cyklat i solen! kanske kan cykla till sjukgymansten på torsdag med.. om det inte regnar.. 

måste beställa en eller två skivor från cdon också innan jag åker hem :)
hoppas nån vill gå med mig på hockey den 11.

RSS 2.0