natti!

morgondagen kommer bli en intressant dag. jag har ont i princip överallt efter att ha genomfört alla veckans träningspass varav två st idag! jag har översträckt vänster armbåge, har ett bollmärka lite snyggt på armen, lite ont i knät, början till en massiv träningsverk, blåmärken och lite annat smått och gott! ska bli kul att se om jag tar mig ur sängen imorn! men jag har ju ett tag på mig då jag inte har nåt försn 15 :P

sittning imorn med! jag känner redan nu hur otroligt snygg jag kommer vara! träningsverk + högklackat kan ju aldrig se bra ut! sen blåmärken och klisterrester på armarna :P sååå snyggt! 

life's a bitch, get over it! hehe. men jag ser fram emot helgen. Attila med chowie och zandra på lördag :D:D ska bli så kul! 

nu ska jag sova och förhoppningsvis har kroppen hunnit återhämta sig.. som jag har sagt några gånger: det ska bli spännande att se hur länge min kropp håller ihop, rullator vid 40? men mitt i allt elände så känner jag hur otroligt mcyket jag gillar det! smärta, svett, handboll, mat och sova! finns det nåt bättre? NÄ! så rullator vid 40 kanske inte är så dumt ;) det är värt det

lite filosoferande tankar så här in på natten, jag läser ju trots allt medvetandefilosofi! (vilka disjussioner man kan få igång!)

NATTI! jag är så glad! :D 


metaltown '09?

jag tror jag ska på metaltown! :D marilyn manson kommer!!! :D:D och Volbeat. det är helgen i första jobbveckan så om jag skulle jobba då så hoppas jag det finns någon att byta pass med! det blir isf inget hultsfred men det gör inte så mycket..

tisdag

det var ett tag sen jag skrev nu.. jag har nog kommit in i en svacka så vi får se hur mycket jag kommer uppdatera

föreläsning imorse sen hem laga mat och städa.. har gymmat idag med :) lite nervöst.. gå till lhc gymmet utan att veta hur mycket folk som är där eller vilka folket är som är där! mest hockeykillar.. pinsamt! dom tar ju en aning mer än mig om man säger så :P men det var inte så många där så det var ganska gött..



imorn blir det skolan mellan 10-17 sen ska jag träna!

zandra fixk en egen lägenhet idag med :) men hon bor kvar hos mig tills hennes grejer kommer hit från thn.. det är kul med lite sällskap men en etta  på 29 kvm är alldeles för liten för två!! det är saker överallt! jag och zandra gav oss på en dammsugning förut och det tag en stund :P vi lyfte upp luftmadrassen i soffan och alla saker från hallen fick hamna i min säng.. gud vas skitigt det var! jag bytta dammsugningspåse med för första gången sen jag fick damsugaren! det var på tiden! på gränsen till expolosion :P och vips så sög den lite bättre ockå :P



fredag

jag ska ner till NH en sväng nu, en kille i Zandras klass som spelar! så en snabb dusch så ska jag möte upp zandra på flamman!

åkte ner till stan förut pch mötte upp sofia.. hon var ju inte så glad igår så jag tänkte ädra på det! hon hittade ett par jeans på Gina som jag betalade :) (ska iof få en slant av mamma sen :P)  sen köpte jag tre par örhängen och en ögonbrynspenna till henne :) i och med att hon inte har nåt hår så får man ju göra det bästa av situationen och jag tror att det kommer bli skitsnyggt med lite mer markerade ögonbryn och snygga örhängen :D jeansen var skitsnygga! trasiga/slitna jeans.. kommer bli kalas med ett vitt linne och örhängena :D
sen bjöd jag på lunch med! käkade på gyllen :) trevlig dag innan skolan :)

nej nu ska jag hoppa in i duschen!


torsdag

gick upp för träning imorse men gick och la mig direkt när jag kom hem.. stenslocknade! orkade knappt upp kl 11 :P men jag och zandra pallrade oss till hemköp och fick med oss 4 kassar därifrån :D gött!
sen lagade jag skitgod mat!!! Kycklinggryta och jasmineris :)

Recept:
Hacka och steck 2 kycklingfiléer
hacka en hel paprika och häll i grytan
Skär upp en banan och häll i
Häll i ca 3-4 del crème fraiche, rör om
tillsätt godtyckligt mycket saltade jordnötter
krydda med paprikapulver (funar säkert med curry också)

har aldrig gjort det förut, kom på receptet på en föreläsning :D inte så avancerat kanske men :P

har kommit hem från träningen nu och då hade zandra gjort tekakor med köttfärs och beasås! :D YUMMI! och nu blir det handboll :) spelade in den.. när jag skulle sätta igåg den så spelade den fortfarande in och jag frösökte trycka på stopp men det gick inte :S tryckte på lite fler knappar och då började den spela in det som var på tv nu! NOOOOO! trodde jag spelade över men det gjorde jag inte :P
så nu kör vi ut ljudet ur stereon :D maxat ljud och maxad match! men tyvärr, kroatien vinner!

nu matchstart!

handboll

träningen gick sådär.. var ganska slö.. axeln gör svinigt ont! måste prata med helena imorn! Irma och Linnea tipsade mig om en specielll tejp (den där blå och rosa som landslaget har), Irma använde den när hon hade ont i axeln och det blev bättre :) den hjälper mycklerna att hålla leden stabil. ska fråga helena imorn om det är något jag borde införskaffa! värt ett försök iaf!

kollar sverige - kuwait nu.. bättre match har jag ju sett. sverige leder "bara" med 10 mål, spanien vann med 30! det känns som om ingen kämpar fullt ut bara för dom vet att domkommer vinna.. lite tråkigt. Stenbäcken gör VM debut och som han gör det! :D Måövakt Sundström gör det han ska och lite till, grymm!
Källmans sista avslut nu, fri mot målvakt och han knorrar! och missar målet totalt.. så noncharlant!

nu ska jag gå och lägga mig! upp och träna 6.50 imorn!
natti :)

:/

när jag kom hem hade jag fårr brev från inkasso!! (inkassoföretag driver in pengar från företag som inte fått in pengar från fakturor) det stod att jag inte betalat för kurslitteratur från bokus! jag beställde böcker därifrån bokus i november men fick inget paket, ingen avi, inget sms så jag beställde boken igen sen har jag inte hört nåt från bokus! fick lite panik och pappa ringde bokus och dom sa att dom skickat påminnelser, som jag inte fått.. men dom drog tillbaka inkassot så nu är det avslutat så jag slipper betala :) gött det!

nu ska jag nog läsa lite i mina nya kursböcker som jag fick idag :D och imorn kommer csn! över 9000 i och med att det har vart jul :D såååå nice! då har jag råd med kurslitteraturen och kåravgiften utan att ta från sparpengarna :P kanske ska passa på att göra den där synundersökningen som synsam vill att jag ska göra :) ska göra lite av en storhandling imorn med :)

Sjukt är bara förnamnet

en sjuk artikel jag hittade på aftonbladet!!! :O :O idioter! men man blir ju inte förvånad.. det är ju amerikaner vi pratar om..
hum.. texten syns inte i inlägget men markera den så syns den :) annars finns den på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3901052.ab




Mammas lilla docka


De yngsta barnen är bara några månader gamla. De yngsta barnen är bara några månader gamla. Foto: Magnus Wennman

Aftonbladets utsända bakom kulisserna på skönhetstävlingen - för bebisar

AUSTIN

Flickan ler inte längre.

När hon lämnar scenen utan statyett står de andra barnen kvar.

Hon är ful. Det har vuxenvärlden just klargjort med all önskvärd tydlighet.

Välkommen till Universal Royalty Beauty Pageant.

Vackrast unge vinner.

Ur molnet av hårspray framträder ett kaos.

Ett myller av kläder, borstar, smink, blöjor och gråt trängs på tio kvadratmeter.

Fem yrvakna småtjejer ska genomgå en förvandling. Från barn till dockor.

Det sker med hjälp av lager på lager av glitter, smink och löshår. Samt en mamma som till varje pris vill se sina barn vinna.

Klockan är halv åtta på morgonen och barnen är griniga, som barn får vara, men aldrig dockor.

I dockvärlden gäller andra regler.




Tävlingen börjar om en knapp halvtimme. Den som kommer för sent riskerar att diskvalificeras, utan att få tillbaka startavgiften på 800 dollar, drygt 6000 kronor.

Fembarnsmamman Jamie Sterlings humör pendlar mellan irriterad och arg.

Hennes stab av stressade väninnor sliter febrilt med borstar, smink och ballerinaklänningar på varsin unge.

Kvinnorna kastar flaskan med hårspray mellan sig. När den stickande dimman landar på heltäckningsmattan har flickorna fått ytterligare lite volym under lockarna.

Men än så länge ser barnen oroande mycket ut som barn.

Det är inte bra.

- Vill du inte vinna?, frågar mamma lilla Brileigh om och om igen när flickan gnyr och vrider sig undan sminkningen.

Därefter, mellan sammanbitna tänder, det ingen utomstående ska höra:

- Jag lovar, du får smisk om du inte skärper dig nu.


50 minuter senare står Brileigh på scenen. Ett manipulerat foto, fast på riktigt, i gul klänning, touperat hår och med läpparna fastlåsta i ett alldeles perfekt litet leende.

Hon flirtar med publiken och domarna som sitter längst fram. Går som en fotomodell fram och tillbaka över scenen.

Brileigh är fyra år.

Mamma, som för en stund sedan hotade med stryk, ler lika stort och sufflerar sin dotter med rörelser och rop.




I två dagar arrangeras Universal Royalty Beauty Pageant i en betongklump till hotell utanför Austin i Texas.

De yngsta tävlande är bara några månader gamla. Små, parfymerade paket. Lealösa.

Inte människor utan exemplar.

Juryn synar.

Över 100 barn är anmälda. Den som anses vara vackrast får 5000 dollar med sig hem.

Här i södra USA är barns utseende en miljonindustri. I stort sett varje helg finns det tävlingar att gå på.

Universal Royalty är en av de största. På hemsidan marknadsförs den med att det finns chans till tv-exponering för barnen.

- Vi har varit på åtta tävlingar hittills i år, berättar Patrice Brewer, som är mamma till Zanna, 4, och Zoey, 2.

Startavgifterna varierar från 100 till 1000 dollar. Därutöver tillkommer klänningarna som kostar från 300 dollar och uppåt.

Än så länge har Zanna och Zoey ingen personlig coach, men kanske om några år.




Bakom tävlingen står Anette Hill, en kvinna runt 40, före detta skönhetsdrottning.

- När jag slutade att tävla blev jag kvar i den här världen, säger hon.

Under 15 år har hennes rörelse vuxit. I dag är hon en affärskvinna med en blomstrande verksamhet.

Anette Hill säger vad hon tänker, utan förskönande omvägar om att alla barn är vackra.

- Det här är en tävling. Det finns bara en vinnare.


Varför är tävlingsmomentet så viktigt?

- Det är inget konstigt med det. Barnen lär sig tidigt att livet år en hård tävling. De lär sig att ta för sig och bli självsäkra.

Det ska visa sig att Anettes svar inte bara är hennes. Så gott som alla föräldrar vi talar med säger samma sak.

Skönhetstävlingen anses vara en utomordentlig skola på väg ut i en hård vuxenvärld. Ju tidigare man lär sig att ta för sig, desto bättre.

- Mina döttrar kommer att ha nytta av det här på sin första anställningsintervju, säger Patrice Brewer.

Hon ger sin minsta en puss på kinden.

- Eller hur, vännen.




John är 45 år gammal med haka på flykt och allvarlig min. Han är den som ska avgöra om barnen är vackra eller inte.

Det är hans yrke. Barnbedömare.

Han sitter längst fram i grå kostym och diskret slips, för anteckningar när en ny tävlande kommer upp på scenen. John beskriver sig själv som ett proffs.

- Jag har gjort det här i snart 15 år.

Vad är det du tittar på?

- Jag ser hur barnen ser ut och hur de uppträder på scenen. Det är ett stort plus om de tar för sig och har ögonkontakt med oss i juryn.

Vissa av de mindre barnen är blyga och rädda, hur reagerar du på det?

- Jag är ett proffs. Om de exempelvis gråter blir det poängavdrag. Det är föräldrarna som är ansvariga för sina barn, inte jag.

Är du allvarlig?

- Ja, absolut.

Vad är skönhet?

- Det finns en yttre och en inre skönhet och jag bedömer båda.

Hur då?

- Jag tror att den inre skönheten också syns på utsidan. Jag ser om ett barn tycker om det de gör. Då får de högre poäng.

Finns det fula barn?

- Ja.




Tävlingen pågår hela dagen. Åldersgrupp för åldersgrupp ska visas upp. Först i klänning, sedan i julkläder och slutligen i baddräkt.

De minsta har än så länge inte lärt sig skillnaden mellan vinnare och förlorare.

Det har däremot den magra flickan i tioårsåldern med glasögon och brun långklänning.

Hon vet, när hon lämnar scenen först av alla, att hon är ful. Det har vuxenvärlden just slagit fast. Och de vuxna är ju experter, de om några borde väl veta.

Flickan kämpar mot gråten och klarar sig hela vägen ner till platsen där hennes familj sitter.

Då går det inte längre.

Tårarna tvättar bort sminket under ögonen.

Fulstämpeln sitter kvar.

"En bra skola inför vuxenlivet."


hultsfred '09

ser ut att bli riktigt bra! synd bara att dom flyttat fram hela festivalen en månad :S nu vet jag inte om jag kommer kunna åka dit..

the killers kommer
anna ternheim kommer
regina spektor kommer
lars winnerbäck kommer
dropkick murphys (påminner om flogging molly) kommer

sen kommer det ju tillkomma massa artister, men bara hittills så är det ju absolut värt att åka dit!
jag hoppas jag är ledig den helgen! håller tummarna 

god morgon

ska skriva lite mer om igår senare.. lägga upp bilder :D nu ska jag gå över till anna så ska vi gå igenom gårdagens föreläsningsanteckningar och sen har vi ny föreläsning kl 10-12:) medvetandefilosifo! flummigt men intressant! diskussionerna vi hade igår alltså :P haha

på med skorna..

mer handboll!

mycket handboll dessa dagar!
nu ska jag iväg och kolla seriefinalen i sporthallen RPs damer möter norrköping! kan bli tryck! spelar in sverige-spanien som jag ska kolla på när jag kommer hem :)

bråttom! till bussen!

gym

gick upp 7.40 för att ta bussen till gymmet. hade fått vaga instruktioner om vart det låg men jag tänkte att jag hittar väll dit tillsut!
så jag kommer till cloetta center (har dom gjort en isrink på parkeringen?! aha oj jag kom visst från baksidan, börjar bra) Linnea sa att på höger sida så ska det finnas massa glas så ska jag gå in genom dörren och ner för en trappa. okej.. här är en massa glas men bara en ingång till LHCs kansli :S eh.. vart ska jag?! jag var nära på att gå där ifrån, gick fram och tillbaka, var inne i lilla ishallen brevid cloetta center.. precis när jag gett upp hoppet tänkte jag att nej nu jävlar! så jag gick in på LHCs kansli och frågade om det finns nåt gym här nån stans. och visst det fanns det :) så en man visa mig dit och där var det :D skitbra gym!
inte en kotte där :D ska nog fortsätta gå dit på morgonen i fortsättningen så man slipper träna med vältränade LHC-killar :/

dusch sen lunch med zandra och sofia :D hoppas det har gått bra för sofia på uppropet idag :)

handboll2

åh hå åh hå! jag gråter nästan! vad gör dom??
kim andersson fick precis rött kort :O jag börjar tvivla lite på honom.. har har vart min förebild ett bra tag men han gör ju inget! :S lukas karlsson är hur grymm som helst och han gör ditt första Vm! men nu skadade han axeln! ATTANS!!
larholm börjar komma igång nu med vilket är väldigt kul :D tycker om honom men han har alltid vart lite i skuggan av kim andersson, hoppas det vänder nu!

Palika spelar fortfarande bra!

handboll

spelade in matchen mot sydkorea och kollar på den nu.
jag är så ARG(!!!!!) på domaren! hur kan man sätta sånna nötter på plan???????? Gustavsson får två minuter när en korean hänger på honom, hur kan det gå till?!?! koreanen åkte också ut iof men varför visa ut svensken? sen har sverige fått massa tvåmintersutvisningar som är VÄLDIGT tveksamma men korea har bara fått två.. eh, jämna ut finns det nåt som heter, döma lika för båda lagen är en annan version

källman äger ju planen just nu, så grym!!! Palika i mål är ju helt fantastisk också :) fortsätt så! (och byt domarna)
nu fick sverige en utvisning till!!! vad är detta????? KATASTROF

matchreferat

från RPs hemsida:

ÖSK-eRPing 21-20

Efter en dålig första halvlek ifrån vår sida underläge 12-8 så spottade vi upp oss rejält mot ett bra och tungt ÖSK. Vårt 3,2,1 funkade inte idag så vi fick ställa om och spela 6-0 och det tog lite tid innan vi hittade varandra bakåt framåt var det ok hela matchen igenom efter 15 min in i andra så var vi ifatt och sedan böljade chanserna fram och tillbaka och tyvärr så var det en i för dagen grön väst som stod för det avgörandet till ÖSK favör när det skulle avgöras. Bra för dagen Sara en kanon matcg Fanny också bra.

Målskyttar:

Sara 6
Fanny 4
Sofi 3
Rebecca 3
Linnea 2
Sandra 2


matchreferat

från RPs hemsida:

ÖSK-eRPing 21-20

Efter en dålig första halvlek ifrån vår sida underläge 12-8 så spottade vi upp oss rejält mot ett bra och tungt ÖSK. Vårt 3,2,1 funkade inte idag så vi fick ställa om och spela 6-0 och det tog lite tid innan vi hittade varandra bakåt framåt var det ok hela matchen igenom efter 15 min in i andra så var vi ifatt och sedan böljade chanserna fram och tillbaka och tyvärr så var det en i för dagen grön väst som stod för det avgörandet till ÖSK favör när det skulle avgöras. Bra för dagen Sara en kanon matcg Fanny också bra.

Målskyttar:

Sara 6
Fanny 4
Sofi 3
Rebecca 3
Linnea 2
Sandra 2


sverige - sydkorea

åhh!
doder är magsjuk och järnemyr är förkyld.. hur ska detta gå??

kollar spanien - cuba nu.. det är ju nästan pinsamt. hur kan kuba vara med? förlorar med 20 mål idag igen! det ska inte gå i ett världsmästerskap
haha ett rött kort nu i slutet! en spansk kommer fri och en cuban kommer springandes från sidan och får tag i armen :O spanjoren blir förbannad och det är närsa slagsmål! :P cubanen åker och spanien sätter traffen

sofia

tog några närbilder på sofia idag med :D dom blev riktigt bra!




(anledningen till att jag lägger upp så många olika inlägg är för att jag ska få in dom under mina nya rubriker :P)

friidrott i campushallen

idag hämtade sofia mig och vi åkte för att titta på Linnea som  skulle tävla i fyrkamp, friidrott!
första grenen blev 60 meter hävk som hon vann överlägset
andra var höjdhopp som hon kom två i
tredje var längd där hon vann
och fjärde, kula, vann hon med
så hon vann hela tävlingen :D:D


promenad

det var ju ett tag sen jag bloggade nu. var ute på promenad med björn i rydskogen i fredags och tog lite bilder :)




dom svartvita bilderna var dom enda som jag bev nöjd med :)

match

matchen igår gick bra :) eller ja.. första halvlek gick inte alls bra för nån och vi låg under med 12-8 i halvtid.. i andra halvlek fick vi en bra start och låg jämt helvleken ut! jag gjorde 5-6 mål (alla i andra halvlek) och skjöt i sista sekunden och bollen gick in men domaren dömde bort det! var tydligen inte inne när signalen kom :( då hade vi spelat lika.. nu förlorade vi med en boll
jag tyckte att jag skjöt lite för mycket och lite för dåligt i första halvlek men i andra sa alla åt mig att fortsätta skjuta, så det gjorde jag och jag gjorde ju mål också :)




1. Straff
2. Försvar

ja då var det dags

att sova alltså.. jag känner att jag borde sova nu.. men samtidigt känner jag att jag inte kommer kunna sova, är för pigg helt enkelt.
men finns det nåt bra på tv att fördriva tiden med då? NEJ, klart det inte finns, det är ju fredag! vad dum jag är, hur kunde jag tro nåt sånt! fredag och lördag är ju synonym för dålig tv nu för tiden. samma skitfilmer som går over and over!

lyssnar på regina spektor nu.. avslappnande.. bara det borde få mig att somna! men jag tror bara det får mig väldigt avslappnad, knappast tröttare

let's dance

har precis kollat på film. men of honor, den var bra.. nu slog jag över till vanlig tv och kom precis i tid att se Kitty Jutbring dansa i let's dance :D 
hon är såååå tuff! jag älskar henne! Juryn verkar inte göra det för hon fick bara ettor :O men hon gör verkligen sin egen grej! tatueringar och rockig frisyr bland alla propra damer som är med! :D hon gör tv sååå mycket roligare :D men nu är det carl-jan och nu åker nästa film på.. 


kategorier

jag tänkte göra min blogg lite mer modern! så jag har lagt till 4 nya kategorier så att inte alla inlägg hamnar under Almnänt (boring) :) gymm uppdatering va? jag tycker det iaf! jag som inte ans kan länka från min egen blogg till andra saker :P men varför ödsla tid på det? jag skulle kunna lägga upp min bloggadress på facebook/bilddagoken/överallt som alla andra men jag vet inte om jag vill ha fler än mina trygga 15 läsare om dagen.. jag har ganska bra koll på vilka det är som läser och jag vill fortsätta ha det så :) för om det tillslut blir för många läsare kommer jag inte kunna skriva allt jag skriver nu bara för att jag kommer bli rädd för att såra någon, eller vad som helst!

åhh!

nu är det vitt på hela himlen! moln överallt! känns inte lika inspirerande att ta med kameran ut sen.. suck

fredag

ledig idag! blev klar med projektet igår :D:D så gött! så jag ska ta vara på den här dagen och inte göra annat än att slappa och vila upp mig inför matchen imorn!
jag ska träffa björn kl 14 så ska vi gå en promenad och då följer kameran med :) det var ett tag sen jag fotade så det ska bli kul! bra väder med :D lite moln, nästan 10 minus så det är frostigt.. hoppas på bra bilder :)

träningen gick bra igår med :) det brukar dom inte göra i den hallen men igår gjorde det det.. tog bussen dit för första gången.. var jättenervör för att ta fel buss och komma försent till träningen :O haha, hjärtklappning! haha

nu ska jag fortsätta äta frukost och kolla tv :)

härligt!

Kim | säger:

Hallå, jag bläddrade igenom min onlinelista och fastnade av någon anledning på dig, efter lite funderande kom jag fram till att det var för att du är så jävla härlig!

är inte det här härligt att komma hem till? :D har gjort ett jobbigt träningspass, har klister kvar mellan fingrarna, orkar knappt ta mig till duschen, kläder överallt och HUNGRIG! that made my day :D tack Kim!

en annan härlig sak är att jag (efter en match(!)) har avancerat upp till div 3 :D första div 3 matchen på lördag i Örebro :D fett med NICE! Nu är jag på bra humör :D:D


projekt

kom precis hem från skolan nu.. pratade med läraren igen och vi missuppfattade henne igår. vi skulle ha tränat vårt nätverk över natten för det tar sån tid men vi trodde det var gjort :S men det var det inte så vi håller på att träna det nu.. räknade på det lite snabbt i skolan och det kommer ta ca 24 timmar.. så tills dess kan vi inte göra så mycket! och det ska in på fredag! känns som det har sktiti sig totalt men det är ju inget att göra åt nu. jag hoppas innerligen att det vi gör nu kommer fungera, gör det det så kommer vi blir klara innann fredag, gör det inte det hinner vi nog inte börja om igen och då är det inlämning i april som gäller.. så tråkigt! jag och anna ville börja innan jul men inte dom andr ai gruppen, vi ville börja efter jul den 5e men dom andra i gruppen kom inte tillbaka till linkan försn 8e och då ville dom vänta tills efter helgen så dom har skjutit på det flera gånger!! jag ska inte lyssna på vad andra säger, jag gillar inte att vara stressad över saker..

vill ut och fota med men det finns inget att fota :/ ryd är ganska boring

onsdag

jag förstår inte.. jag är svinstrött fast jag har sovit nästan 10 timmar inatt! samma sak igår.. i vanliga fall brukar jag piggna till så fort jag kommer upp men inte nu.. jaja
ska över till anna nu så ska vi försöka fixa till vårt projekt så gott som det går :)

tisdag

åhhåhhähhhhhhh!! har ju suttit med vårt modelleringsprojekt nu i ett par dagar och det har ju gått bra.. trodde vi! läraren sa idag att den modell vi utgått ifrån bara är halvfärdig och är ett dåligt alternativ att fortsätta på och att det vi tänkt göra nog inte heller kommer hålla, så det var ju bara att börja om :O :S :( tråååkigt men vad gör man? så nu är jag helt slut i huvudet efter att ha suttid med ett program som jag inte fattar..





nu ska jag snart iväg och träna och som tur är får jag låna björns cykel! jag gick upp innan skolan imorse för att späänna kedjan. Så jag skruvar loss hjulet och drar det bakåt men då tar skärmen i så det låter och bromsar upp hjulet! så jag skruvade fast hjulet och försökte böja rätt skärmen men det gick inte! så nu är kedjan spännd men ett nytt problem har uppstått.. funderar på att köpa en ny cykel från polisen. dom säljer stulna cyklar som ingen hämtat ut för ca 200-300 kr :) det är ju helt okej för då är det inte hela världen om den blir stulen :P
(och varför går inte texten att göra vänstercentrerad efter att man infogat en bild??)

text

I'll be holding my own breath, right up 'til the end
Until that moment when, I find the one that I'll spend forever with

Cause nobody wants to be the last one there
Cause everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me like that
Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

nickelback- gotta be somebody

Är inte den som brukar säga sånt här
jag ska viska det så att ingen hör
känner mig som om jag var 13 och kär
men jag vill göra sånt som vuxna gör
vårt pussel passar, legot lägger sig själv
aldrig förut har det varit så
vi kommer inte längre än till hallen ikväll
vi behåller bara skorna på

veronica maggio- jajaja

måndag

http://www.laget.se/RPIFU/?page=nyhetsarkiv&intNewsId=688845
matchreferat från igår :D

var hos sjukgymnasten idag med, ganska gött faktiskt :) sen har jag vart i skolan och det går jättebra :D än så länge..
sen när jag kom hemdamsög och skurade jag! sen ska jag laga mat och fixa min cykel! måste göras idag för jag måste ha den imorn :) men jag har svart att få tummen ur :S

match

matchen gick jättebra :D:D vi spelade 21-21 mot serieledarna och jag gjorde 6 mål :Dbättre debut än så tror jag inte man kan göra! jag är så glad nu!! men väldigt trött också.. ska nog gå och lägga mig nu, känner mig mörbultad :P
ska upp 7 imorn och åka till sjukgymnasten.. usch usch

nej nu ska jag skriva ut lite saker, sen borsta tänderna och sen SOVA!

söndag

the curious life of benjamin button! bra fil :) lite seg, nästan 3 timmar! lite kass slut men annars en av dom bäst ajag sett på länge :) rekommenderas!
ska snart hem till anna och fila det sista på rapporten som ska in imorn sen ska jag försöka hinna laga både mat och cykel! ska ta bussen till sporthallen halv två tänkte jag för det är en bra match där kl två, kä´rra mot H43/Lundagård! dom två lagen som jag tror kommer gå till steg 5 :) men jag tror Kärra vinner, jag tror kärra kommer bli topp 5 i steg fem också

jag ska ju spela match idag! får se hur många gånger jag kommer behöva gå på toaletten.. jag brukar hinna med det ett par gånger innan match om jag är nervös och i och med att det var ett tag sen jag spelade så är det ju konstigt om jag inte är nervös! :S usch!
Men jag har laddat med en bra frukost! Ett glas o'boy, en banan, två rostade mackor och ett kokt ägg :) sen ska jag käka korvstroganoff och en stund innan matchen en till banan och en clemantin!

nej nu toabesök nr 1!

lördag

jag körde ut allt folk tillslut :) tror jag somnade runt fyra så jag sov till halv ett idag! men det var gött. sen har jag vart i sporthallen och kollat JSM :D RP fick stryk av Kärra med 10 bollar.. kärra är bra dom
en kärraspelare blev skadad också.
hon hoppade in genom försvaret och landade och låg kvar på planen och slog handen i golver och skrek, hon hade ont! det såg ut precis som när jag skadade knät så jag fick tillbakablickar, usch det var hamskt att sitta där! är nervös för imorn nu bara för det :S men jag tror allt det kommer gå bra

nu kommer snart anna så ska vi se på Benjamin Buttons märkliga liv! (tror det hette så) Brad Pitts nya film, den verkar vara skitbra om man tittar på trailern :D

iiiiigh

det ligger 5 pers i min säng.. jag vill sova! men har jag leken börjat får jag leken tåla! ugh.. aldrig igen!

förfest/fest/efterfest

var på förfest hos matilda för en stund sen och det var skitkul! så sa jag att dom som inte ville till HG kunde komma hem till mig på fest/efterfet och det var ju en del som kom! dom är kvar men jag vill bara sova :S ska jag köra ut dom?

glädjetårar

jag gråter faktiskt.. i skrivande stund rinner det tårar ner för kinderna. jag tror inte jag har fattat det förns nu, jag ska spela igen! det var så länge sen! allt jag har gått igenom, smärta, tårar, slit, träning har äntligen lönat sig! allt det slog mig nu och jag är så stolt över mig själv!
jag kommer kunna ta tillbaka en del av mitt gamla liv, en del som jag har saknat otroligt mycket! men jag är lite rädd också, tänk om det inte blir som förr? vad ska alla tycka här? jag har redan sagt nej till saker pga av match, dom har lärt känna mig utan handbollen, jag har haft alla helger ledigt men så kommer det inte vara nu på ett tag. tror serien slutar i mitten av mars och då kommer jag kunna gör allt igen.. hemma i thn var ju alla kompisar med i laget så då var ju alla upptagna på helgerna och vi hyrde film istället för att festa, jag hoppas alla kan förstå det här (vilket jag tror många kan ha svårt för, tyvärr)

ajAjAJ!

efter en väldigt blandad träning (det svängde från jättebra till jättedåligt hela tiden) så skulle jag cykla hem. hade fått låna annas cykel för min har jag inte hunnit fixa än (väldigt snällt!)
satte  mig på cykeln och hade redan ont i kroppen.. fortfarande träningsvärk och sen fick jag en smäll  på hakan idag så jag bet ihop och klart att tungan ska vara ivägen då! AAAAJ! svider när jag dricker..
det är is överallt och självklart så ramlar jag en bit innan campus! kände att det var halt men det såg ju ut som bar asfalt men jag ramlade. ÅHH sa jag högt! ont i händer och knät men det var ju bara att pallra sig upp och gå med cykeln en bit.
klister kvar på  händerna har jag med! finns ju aldrig klisterväck :O
 
MEN som plåster på såren så ska jag faktiskt spela på söndag :D såg nu att laget vi ska mäta har vunnit alla sina matcher hittils så det blir nog tufft men jag ska väll inte ha för höga förväntningar på mig själv än
PREMIÄR alltså! efter snart TVÅ år!!! TVÅ ÅR! men jag minns det som igår.. fy fan. det förstörde så mycket.. men 11 månader av rehab ochträning har lönat sig :D
innan operationen fick jag känslan av att folk inte trodde jag skulle klara av ett års rehab, att jag skulle ge upp som jag brukar (ja det är nog sant, jag ger upp för lätt) men nu har jag bevisat att jag faktiskt kan! jag är starkare nu än innan operationen ochj ag fortsätter att bli starkare :) det ska bli så gött att gå på gymmet med laget och inte själv hos sjukgymnasten efter att jag slutat där :D:D jag är så GLAAAAAAD!!!!

GAHH!

hade tänkt  plugga och skriva debattinlägg nu på förmiddagen och sen greja med projektet på eftermiddagen men nu när jag skulle in på lius hemsida så går det inte! den ligger nere allt för ofta, jga kommer inte ens in på min mail :S så nu kommer jag inte år kurshemsidan, alltså kommer jag inte åt artiklarna som jag ska läsa :S då är det svårt att skriva ett debattinlägg som ska vara inna IMORN! jag kommer få  plugga när jag kommer hem från träningen ikväll.. suck


plugg

färdigtittat på tv! nu ska här pluggas lite till :)






ingen höjdare med sushi :S fick komplettera med ett par mackoroch ett äpple..

onsdag

träningsverk! så kan jag ju summera den här dagen :P kan ju knappt komma in på toaletten! tröskeln är så hög :P haha
jag har vart nere på stan idag iaf och vart på kansliet och betalt medlemsavgiften så jag kan spela på söndag om jag blir uttagen :D sen så skulle jag fixa mina böcker men hon jag pratade med på bokia var så otrevlig!

jag: Har ni stephanie meyer i pocket på engelska?
expidit: det är allt vi har som står där borta
j: jaha, går det att beställa hem då?
e: ja då har vi nog redan beställt hem
j: vet du när dom kommer isf
e: nä dom var slut på förlaget så det är ju svårt, men du får hålla koll

ehh, ok. för att lägga en beställning i mitt namn och ringa när dom kommer går inte?? KOSSA!

men jag fick en tatueringstid isf :D:D den 15 april ska jag märka mig för livet, igen och det kommer bli så fint!! :D:D kan inte vänta!
sen köpte jag sushi med som jag och anna ska käka samtidigt som vi kollar grammisgalan :) eller om det blir top model, jag vet inte riktigt..
men sen tror jag det blir mer plugg.. jag har ju jobbat bra på nätterna förut så varför inte göra det inatt igen? kaffe så klarar man sig :)

tog lite bilder ute förut.. lägger upp dom när jag har min dator igen (sitter med annas för hon har min, jag har modellerarprogrammet där så vi bytte)
har läst RÄTT artikel nu med men fattar inte riktigt vart skrbenten ville komma med den men jag ska läsa kommentarerna till den och sen skriva debattinlägget

börjar bli lite hungrig..SUSHI SEN DÅ! har aldrig smakat, ska bli spännande :D

tisdagskul

jag och anna i reklamen efter top model:

Jag: "Zorro!"
Anna i falsett: "Zorro, som man vill para sig med!"

haha

har ni sett duvan än? qomviqreklamen??
"vad är det här, slät sten.. ett löv! här händer det grejer, det är inte varje dag man ser ett LÖV! grus, slät sten och LÖV på samma dag!"

match

kanske inte blir nån match för mig på nån vecka ändå :(
jag mailade min tränare nu om spelarlisens och medlemsavgift och han sa att lisensen ingick i medlemsavgiften. jag har ju inte betalat in nån sån än :S när jag frågade honom sist om lisens och så så tog han bara mitt personnummer och sa inget om medlemsavgift :S ska till kansliet imorn och se om jag kan betala in den kontant så dom kan fixa en lisens så fort som möjligt så jag hinner spela på söndag! eller måndag men vi får se hur det blir..

grattis

till mig själv! jag lyckas hela tiden! ÅHH! vad tänker jag med? inte hjärnan iaf..
är jag trött nu eller bara flummig? döm själva:

Jag sa till anna för ett tag sen att jag inte fattar ett skit av artikeln jag läser (eller jag fattade vad den handlade om men inte relevansen) (ska skicka in ett debattinlägg på fredag och ska läsa en artikel innan) artikeln handlade om autistiska barn och att de tydligen har lite sämte motorik, de gjorde tester där de skulle följa takten till toner och sedan fortsätta när tonerna tystnade. Vad har det med modellering att göra?? det var min tanke, men men den här kursen har vart lite luddig så det är väll inte konsigt att artikeln är den.. så jag läste vidare. men det var inte förns jag var KLAR som jag upptäckte att jag läst FEL artikel!!! FEL!! ÅHH! vi ska läsa dom artiklarna under rubriken "Issue 1" som finns längst ner på hemsidan (där har jag vart inne förut och läst) men nu läste jag under "Issue 8" som är högt upp på sidan! jag vet inte vad jag tänkte med eller på när jag klickade in mig där :O så nu har jag kastat bort en värdefull timme.. känns ju riktigt bra i och med att jag älskar att läsa artiklar! men jag får skylla mig själv.. bara att börja om.. woho

tisdag

har pluggat väldigt lite idag men ska fortsätta snart..
käkade precis :) stuvade makaroner och falukorv :D det var länge sen!
var på hemköp en sväng med och köpte torkad frukt så nu kan jag inte vänta tills frukost imorn :P ska ha det i filen.. PÖÖRF! ska till stan imorn med och fixa böckerna jag fick i julklapp (ska byta till engelska), fixa tatueringstid och fixa sushi! jag och anna ska prova det imorn :) spännande. ska se på grammisgalan och käka sushi :P

träning

var ute och sprang för en stund sen.. usch det gick åt skogen! det är för kallt ute, jag kan inte andas :S får jätteont i halsen. sprang till spåret och sen 2,5 km där men klarade knappt av det för halsen gjorde så ont :S gick knappt att svälja och inte att spotta heller för den delan.. nää nu får det gärna vara lite varmare imorn så jag kanske kan göra ett vettigt träningspass :) jag försökte göra lite hopp och utfall med men det kändes som krampen i baksida lår inte var långt borta :S har ju iof inte tränat på två veckor så jag behöver nog ett par löprundor innan jag är på g igen

musik

jag tror jag håller på att komma in i en ny fas i mitt musikaliska liv. jag tror jag håller på att byta musiksmak. eller inte byta men utveckla. inget går upp mot mcr, green day, fob och dom där men jag lyssnar sällan på dom nu för tiden :S
just nu lyssnar jag på hello saferide. jag gillar anna ternheims nya skiva fast jag knappt hunnit lyssna på den mer än en gång. snook och veronica maggio går runt runt i min mp3 och håkan är inte dum han heller. vad har hänt? jag gillade ju inte svensk musik förut :S inte mycket i alla fall.. men jag gillart! utvecklingen alltså

måndag

känns inte som måndag idag men det kanske är för att det är lov :)

frokosten är avklarad och jag hoppas rapporten blir det idag med. eller hoppas, den ska bli så gott som klar idag men jag hoppas inte det tar hela dan! hade tänkt träna lite sen :)
16 minus ute med, frisk och kallt.

såg att mamma kommenterat mitt förra inlägg och jag får låna hennes stativ ett tag :D:D


foto

blev ingen film, ingen var tillräckligt lockande.. jag försöker lära mig mer om kameran :)
två nya bilder


försöker få till det bed slutartiden.. måste fixa ett stativ! har man lång slutartid måste kameran vara helt still annars blir det suddigt :S på dom här bilderna har jag ställt kameran på bordet men jag vill ju kunna fota så ute också :)

kväll

nu gick anna precis, vi har pluggat klart :) tror det kommer bli riktigt bra!

så nu ska jag kolla tv och käka lite gödda! inte heöt fel. får se vilken film jag väljer att se sen. går två halvbra på tv men sen har jag Jumper på datorn :D tror nästan det blir den.
på torsdag drar träningen igång igen och på söndag är det match!!! min första kanske? HÅLL TUMMARNA! jag tar lite för givet att jag ska vara med men blir det inte på söndag blir det nog örebro på måndag :D:D

hemma igen

hemma igen! slängde i tre tvättmaskiner och sen kilade jag ut och fotade lite :D får ju passa på när det är bra väder!





kråkfötter?

nu blir det plugga igen!
undra vad jag ska göra för mat sen.. humm.. har käkat fyra korvbröd (utan korv) med senap idag


telia

haha deras nya reklam är så kul! :P Duvan som går omkring

"ojoj, grus, slät sten och löv! på samma dag! här händer det grejer"
"ojoj, var det en cykel?! en cykel! det ser man inte ofta"

pluuuugg

sitter fortfarande med rapporten.. fast det var ju planerat :P men det är inte jättekul.. fast ändå är det ganska intressant. finns ju massa saker man inte tänker på när man för ett samtal men nu kan jag ju faktiskt analysera det man säger :P så passa er ;)




I'm not the same, the years have passed,
It kind of scares me how it went so fast
-millencolin, brand new game

bra rader! finns inget i livet som jag ångrar men det är klart man saknar tryggheten av att bo hemhemma. Allt har gått frort men det hade ju knappast kunnat gå långsammare, eller? jag hade ju kunnat ta ett sabbatsår, men varför? alla val jag hittills har gjort ångrar jag inte det minsta! och det är ju så det ska va :D


lördag

sitter och pluggar nu och än så länge går det riktigt bra :) senare ska vi nog åka en sväng runt norrköping och kolla lite och sen käka och sen kanske se på film eller nåt annat trevligt



lyssnar lite på veronica maggio medan jag skriver :) hon är rätt bra faktiskt! jag hörde anna ternheims skiva igår inne på carlings, skitbra! :D måste jag också lyssna på!

fredag

åkte till norrköping imorse och träffade anna :D vi har gått på stan i 4 timmar och shoppat (lägger ut bilder på det när jag kommer hem igen), käkat lunch och bara tatt det lugnt..
tacos blev det till kvällsmat och nu sitter vi med varsin dator och kollar på tv samtisigt..
ska upp 8 imorn och börja plugga! jobbigt men nödvändigt :) ska bli ganska gött att komma igång igen
sen imorn kväll ska vi basta och sen får vi se om vi går ut eller om vi bara kollar film :D

ska sova nu!

bloggen från finland

Lör 20/12

Mamma, Stefan och Sofia hämtade mig i linköping kl 4.00 sen bar det av mot kapellskär. Vi åkte med frektbåten och inte med den stora båten. Vi hade egen hytt men den båten är mycket mindre så det fanns inte så mycket att göra med det gjorde inget. Resan tog ca 8 timmar men vi sov 2-3 timmar i hytten. Det var kul att sitta i restaurangen och spela kort :P Vi hörde en liten kille på ca 10 år som sa "jag är rädd för att båten ska sjunka, jag är för snygg för att dö" haha och sen när kl blev 17 så serverades maten och ALLA reste på sig samtidigt och ställde sig i kö (lastbilschafförer som åkte 10 000000 gånger förr) vi trodde det var tax-freen som öppnat med nej :P

När vi kom i land i finland körde mamma ett par timmar sen körde jag från Björneborg ända fram till mormor och morfar, det gick bra! Det är ju som en enda lån raksträcka :P man ser en bil i horisonten och även om jag kör i 120-130 km/h så tar det kanske 3-4 minuter innan man möts! Finnarna är gala i trafiken med! Dom bländar ju inte av! Jag fick blinka med ljusen flera gånger för att dom inte bländade av.

Vi kom väl fram lite innan elva finks tid. Då satt vi uppe en kort stund och sen gick vi och la oss.

Sön 21/12

Idag gjorde vi inte så mycket. Har mest spelat kort och Wii :D jag åkte med Robert och Stefan till Compass och tog en öl, men dom stängde 18 (vi hann vara där 29 min) så vi åkte till Hans och satt dör ett par timmar innan vi åkte hem. Var uppe ganska sent och spelade kort, finns inte så mycket mer att göra.. Jag har tatt ganska många bilde med kameran! Det blev fint väder efter lunch :D snöat har det gjort också så förhoppningen om en vit jul lever fortfarande.

Mån 22/12

Jag hade ställt klockan för jag tänkte ta en promenad innan frukost men det sket sig, jag stängde av alarmet och somnade om :P jag tror det är Jet-lag hehe tidsförskjutning! Nej men jag har nog inte tatt igen sömnen sen vi åkte fyra på morgonen.. men vi gick upp halv elva och käkade frukost och skulle duscha. Jag gick in i duschen och drog på vattnet men det var iskallt! Slut på vamvatten.. typiskt! Men jag härdade ut och duschade ändå! Vi skulle ju in till stan och då kan jag ju inte gå med fett hår..
Inne i stan gick jag och sofia runt och kollade lite.. hittade inte alls mycket! Jag brukar kunna hitta massor bara inne på HM men jag köpte sånna där legging jag köpte på VILA. Dom jag köpte var nämligen för stora så hittade vi samma på Jim och Jill så jag köpte en storlek mindre så ska jag lämna tillbaka dom jag köpte i Linköping (gjorde så ifall dom är slut när jag kommer hem) köpte en mössa och två par örhängen med så jag är rätt nöjd ändå! Ska se om jag hittar nåt mer i trollhättan.

När vi kom från stan käkade vi och sen gick vi ut och körde Roberts fyrhjuling! :D skitkul! Så jag och sofia tog den till Hans och dom andra tog bilden så satt vi där ett par timmar igen..

Det blev mer kort på kvällen :P och mer Wii! Stefan hade köpte ett tennisrack, ett basebollträ och en golfklubba mna kan sätta på Wii konsollerna för att det ska bli lite mer realistiskt så jag och sofia spelade tennis :D hon fick racket och jag fick ha bara konsollen.. det slutade med att hon slog meig två gånger med racket för vi stod för nära varandra och jag sträckte axeln :P

Tis 23/12

Dag för dan..

Gick upp ganska sent idag och gick ut på en promenad med stefan. Det blev ännu mer bilder! :D kameran är jättebra! :D:D
Mötte sofia och mamma på vägen tillbaka, dom tog också en promenad.. väl tillbaka käkade jag frukost och sen tog jag och sofia fyrhjulingen till Vistan för att ta mer bilder och sen vidare till Klobbskat och Compass för att fota där med. På väg från Vistan till Klobbskat stannade sofia vid vägkanden och ville byta vantar (hon körde) för hennes blåste det rakt igenom, hennes händer var aldeles röda! Vi tog lite kort i hamnen och sen åkte vi upp till Compass och satte oss där inne och ringde mamma.. Hon och morfar kom dit och fikade med oss :D jag fick köra själv hem för sofia frös så mycket så hon åkte med mamma och stefani bilen.. jag kom upp i 100 km/h :P det var kul men liiiite läskigt för det kunde ju vara lite halt (det här snöat mer så det ligger nån decimeter)

Vi käkade hemgjort pizza idag, mormor kan allt hon fast hon är över 80 år! Sen har jag och sofia spelat Wii.. vi gjorde en egen fitness profil och tränade baland och yoga :P haha yogan måste jag nog träna lite på, vig som ett kylskåp som man är :P
Nu har vi suttit och läst i dassboken och gissat kändisars toaletter :P haha "skit"kul! MOHAHA!
Hittade den här roliga historien i boken:

FN skickade ut en enkät över världen med den enkla frågan:
"Ge oss din ärliga åsikt om hur en lösning på bristen på mat i övriga världen skulle kunna se ut."
Men det hela misslyckades på grund av följande:
I Afrika visste man inte vad mat var.
I Östeuropa visste ingen vad ärliga betydde.
I Västeuropa visste ingen vad brist innebar,
I Kina kände ingen till begreppet åsikt.
I Mellanlstern visste ingen vad ordet lösning stod för.
Och i USA visste ingen vad begreppet övriga världen betydde.

Nu ska vi nog spela kort igen och läsa mer i dassboken! Robert har flera stycken :P

Tors 25/12

Igår var det julafton och alla vaknade nästan samtidigt. Jag gick upp på toa och sen spelade jag och sofia Wii fitness :P vi rockade rockring och tog en joggingtur.. ska nog göra samma sak imorn.
Sen gick vi ner och käkade frukost, mormor hade gjort risgrynsgröt och fruktsoppa :D mums! Sen var det bara att vänta på att åka till Hans och Lena där det var tänkt att vi skulle fira jul. Vi skulle vara där 14.30 och alla skulle hinna duscha innan. Men kl 13 ringde dom och sa att vi fick komma kl 16 istället för det var så mycket att göra så allt skulle inte vara klart till 14.30 :S så jag väntade med att duscha medans vi fördrev tiden med att spela kort.. Vi funderade på att se på kalle anka hos mormo roch morfar pch sen åka till Hans men så blev det inte. Vi satte oss i bilen prick 16 och åkte iväg, jag kände mig ganska stressad för jag ville inte missa Kalle Anka! :P jag vet, det är samma sak varje år men det är tradition! (Känner mig som Gustav i Svensson Svensson) Men jag fick se slutet när vi kom fram iaf J Sen k'kade vi, julbord! :D:D finns det nåt bättre?? Sen delade vi ut julklappar. Jag fick en sodasteemer, en frukosttallrik med en mugg, lite godis, tre av böckerna i twilight sagan (dock på svenska, ska byta dom till engelska), en twilight poster i tyg (ska jag nog hänga påtoaletten eller i en garderob), bestick (har bara 4 gafflar hemma så det behövdes ), tomtar och systemkameran såklart J sen fick jag pengar av mormor och morfar, dom tycker det är bättre än att köpa nåt dom inte vet om man vill ha och det är det ju!

När vi öppnat paket satt vi och pratade en stund och jag åkte hem med mormor strax innan tio, dom andra satt kvar till halv ett.. jag kände att det blev lite mycket med folk överallt och kanske lite mycket alkohol för vissa. Ska nog ut med Robert ikväll om han piggnar till, tror han är lite bakis, han ligger fortfarande och sover och kl är kvart i tolv :P han brukar vara nästan först upp annars..

När jag kom hem från Hans så gick jag upp och la mig och läste ur dassboken :P det är riktigt kul, har snart läst tre stycken hehe åt lite chips gjorde jag med och sen kom mormor upp och frågade om jag ville ha fika för dom fikade ju ändå där borta hos Hans så det sa jag ja till :P så vi satt jag mormor och morfar nere i köket och fikade ett tag  och dom berättade hur det var att leva förr, hur det var under kriget. På ett sätt hade jag velat leva då, det var inte så kompliserat, barnen hjälpte till utan att klaga och hade kul på sina lediga stunder, dom brukade gå och dansa på helgerna. Dock hade dom inte så mycket mat men dom hade varandra, det varkade ganska bra på ett sätt fast hårt. Men idag gör ju barnen väldigt lite! Så på så sätt var det nog bättre förr.. men dom hade ju 3 mil in till stan och det tog ju ett tag att åka skidor eller åka spark på vintern och dom rodde på sommaren :O för då fanns det ingen bro över till fastlandet.. mormor berättade om när dom rodde runt ön i 6-7 timmar för att komma hem för det fanns ingen vind i seglen :S träningsverk dagen efter eller? Dom måste ju haft bra mycket muskler och bra kondis på den tiden, inga hjärtsjukdomar på den tiden inte.

Jag och sofia gick upp halv tio idag och tog en promenad på kanske 5-6 km till brevlådan och tillbaka, det var gött! Börja dagen med frisk luft.

Nu ska jag fortsätta se på tv om det är nåt att ha

God Jul!!

Lör 27/12

Nu har jag precis duschat och packat ihop mina saker, vi ska åka hem idag.. lite tråkigt men ändå ganska gött, det blir lite långtråkigt att inte ha så mycket att göra..

Det blev utgång på juldagen J det var jätteroligt! Var på nåt uteställe i vasa och det var stort! Massa folk! Sofia var fyllechaffis och lämnade och hämtade oss i vasa, det var snällt.

Igår gjorde jag inte nåt.. såg på film och läste lite. Mormor gjorde korvsoppa och det var hur gott som helst! Hon kan allt laga mat hon.

Får se vad vi hittar på nu, ska åka härifrån ca 18 tror jag, båten går halv elva finsk tid så vi är nog i sverige igen runt 6 på morgonen svensk tid vilket betyder att vi förmodligen är i linköping/mjölby runt 9 och då kan jag vara i thn nån gång efter lunch om allt går bra :D hoppas folk är hemma då så man kan träffa dom :D sen nyår på onsdag också, jag och sofia har planerat lite, vi ska nog äta hemma hos sofia och gustav och sen ta bil hem till mig och vara där på tolvslaget. Det blir nog bra J sen får vi se vad vi hittar på efter tolvslaget..

Nej nu ska jag nog läsa i en bok som jag hittade här: finska kriminalfall :P den var intressant, mord och grejer

........

Nu är klockan tjugo över nio finsk tid och vi är framme i åbo tror jag. Ska på båten om en kort stund   (om vi hittar den vill säga) har lyssnat på musik ända från vaasa, har åkt i tre timmar.. inte så kul. Vi kilade in en snabbis på Prisma för att köpa godis att ha i bilen plus en tröja. Jag och sofia har gått runt i roberts tröjor hemma hos mormor och morfar för dom är stora och goa så jag köpte en stor och go till mig nu J jag hade tänkt ta med en av roberts i smyg för mormor sa att han hade så många men det gjorde jag inte :P jag köpte en t-shist att träna i med, jag tycker dom flesta jag har är lite för små, jag gillar stora tröjor och förhoppningsvis är den jag köpte stor, den såg lång ut iaf J en klarblå umbro..

Jaag har kollat igenom alla bilder jag har tatt med på kameran och jag är uppe i över 500 men kan ta ca 1700 till :D jag har inte behöft ladda batteriet nån gång än heller, kalas! Ska ta massa bilder i trollhättan med J ta en promenad till slussarna och fallen, ganske upp till forngården och strömslund, där är det ju fint, kameravänligt :P kom på förut att det förmodligen är mellandagscupen i borgen nu med, undra bara vilken dag, det hade vart kul att se.. två eller tre år sen var ju måns, ola och fc-z killarna där :D

Pratade med emma förut och vi ska nog ses imorn :D hoppas hon åker med till linköping för nyår! sen pratade jag med sandra och vi kanske ska käka frukost tillsammans på måndag. Vi skulle ha fikat men farmor, faster och kusiner kommer då.. men vi måste ses iaf det var så länge sen!

Nu såg jag en skylt med "satama" så vi är väll vid båten snart J (satama betyder hamn)

Bloggar igen när jag är i trollhättan!


RSS 2.0