gd tattoos

igår blev det inget green day inlägg! börjar inse att det kommer bli svårt att komma på nått nytt att skriva om i fem dagar till :P men här en en liten kul kuriosa:

alla tre medlemmar i green day är tatuerade och det finns en tatuering som alla tre har! det är en "EBPM" tatuering som står för "East Bay Punk Mafia"


billie joe


mike dirnt (syns dåligt, men uppe till vänster)


tré cool

(bilderna är hämtade från greendayauthority.com)


måndag!

bara en vecka och typ 4 dagar kvar på skolan! wiiii :D ska sätta mig och plugga nu en stund och sen blir det ut och springa! hoppas jag orkar bara :P
och på torsdag åker jag hemhem :D:D wiiii på det med :D träffa emma igen och ha svinkul i gbg :D


gd konserter

green day har varit i sverige tre gånger tidigare :) det blir deras fjärde gång om en vecka! (behöver kanske inte säga att jag längtar tills dess??)

dom var i stockholm 1998, göteborg (scandinavium) 2005 och i stockholm (globen) igen 2009! om en vecka sitter jag på ullevi och upplever världens bästa green day igen! det är mer än ett bra band för mig, dom betyder jälvligt mycket också vilket gör konserten mer än rolig! den kommer bli speciell! :D



ha en liknande plasch hemma med american idiot texten på! mycket vacker!


sandra

om 40 min tar jag bussen ner till resecentrum och möter upp sandra :D sofia och zandra åker med.. vi ska gå till bk på afterwork och sen dra hem och kolla film :) blir en lugn kväll! mer drag imorgon :)


green day quotes

 

billie joe har sagt:

"It's fun until someone gets hurt...then it's halarious." 
"Well, you know, I look at myself in the morning and yes, yeah I-I am a God."
"A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!'
"They sound like Tré choking on a hair ball." (Slipknot)
"Never run in the rain with your socks on."

mike dirnt har sagt:

"Green day is like sex, when were good, were really good, when were bad . . . were still pretty damn good."
"I have a daughter and she's the greatest thing that ever happened to me. She gives me a good excuse to watch cartoons."
"All my religious beliefs are based on Star Wars."
"It's no use analyzing your life the whole time. Those analyses won’t help you when you’re dead."

tre cool har sagt:

"We kick ass now. We've seen a million faces and we rocked them all."
"Music has never been at a better time then it is right now, we're really lucky to be a part of this wonderful thing called music."
"I don't understand what Billie just said so, I'll talk about chickens...."





green day i globen 11 oktober 2009


mer discography

(nu verkar det inte gå att länka låtar heller.. har hängt sig ett par gånger!)

i perioden mellan dookie och american idiot har gd släppt ett antal mindre kända album. några av mina favoritlåtar finns på dessa skivor!

insomniac kom ut 1995 och den mest kända låten från den skivan är förmodligen brain stew som har fått en egen musikvideo. det är också en låt som spelas på deras konserter :)



näst på tur står nimrod, släppt 1997. svårt att bara nämna en bra låt från den skivan! tar några stycken ist! good riddance (time of your life), redundant, scattered, nice guys finish last, walking alone och king for a day :) king for a day (tillsammans med knowledge) var dom enda två låtarna jag inte kände igen när jag såg gd 2005, men den var en av de bäst framförda låtarna :P



warning kom ut 2000 och här finns min absoluta favoritlåt! misery :D på denna skiva kan man också hitta kända låtar som macy's day parade och minority.



år 2001 släppte green day ett greatest hits skiva, international superhits!



skivan innan nästa "genombrott" heter shenanigans :) den kom ut 2002. skivan innehåller massa bra låtar, så den rekommenderas! you lied, rotting och ha ha you're dead hör till favoriterna!



sen var det dags! skivan som förde in mig i green day hysterin :D american idiot släpptes 2004 och blev jättestor! så stor att den nu spelas på broadway (!!) med karaktärer som st.jimmy och jesus of suburbia. det är en rockopera som fört green day til nya höjder. mina favoritlåtar på skivar är nog jesus of suburbia och whatsername :)



senaste skivan som kom förra året heter 21st century breakdown och är en berättelse om två personer, christian och gloria. än så länge har jag bara lyssnat på låtarna utan att reflektera på själva historien så jag tror det är dags snart. mina favoritlåtar är båda viva la gloria låtarna, 21 guns, the static age, before the lobotomy och last of the american girls :)
skivan är uppbyggd i tre akter: 1. heroes and cons, 2. charlatans and saints och 3. horseshoes and handgrenades



utöver dessa skivor släppte dom år 2005 en live dvd inspelad under två kvällar på milton keynes bowl. dvdn heter bullet in a bible. tror det är två av dom största spelningarna bandet har gjort, 65 000 i publiken båda kvällarna.



återkommer med mer green day imorgon! :D
(bilderna är hämtade från greenday.com)

städa + green day

nu har jag städat (nästan) hela lägenheten! dammat, dammsugit och skurat! toan tar jag sen och då blir det skura HELA toaletten, alltså golv och väggar också :) rent ska de va!
ska ut i solen snart så man kan få i sig lite d-vitamin och kanske få lite färg innan seminariet :)

har lyssnat på green day hela morgonen, nya skivan :) om en vecka åker jag till thn och om 9 dagar och några timmar sitter jag på ullevi :D sååå det kommer nog bli en del green day snack kommande dagarna :) jag ska försöka tipsa om bra låtar, bra textrader, kanse lite citat, bilder m.m.m. jagvar ju inne i en minst sagt massiv green day period på gymnasiet och satt inne på greendayauthority.com i princip varje dag :P men kul var det!

deras första skiva kom ut 1990 (då var dom 17-18 år!) och heter 1,039/smoothed out slappy hours. det är enda skivan där tré cool inte är med utan en kille som heter john kiffmeyer spelar trummor. har inte lyssnat så mycket på den skivan, men bästa låten är knowledge (Green Day – Knowledge)



nästa skiva heter kerplunk (har inte lyssnat så mycket på den heller) men det är ganska annorlunda från dagens green day (Green Day – 2000 Light Years Away) kom ut 1991



efter den skivan kommer deras genombrottsalbum dookie 1994! det var även i den perioden som billie joe träffade sin fru adrienne och dom har två barn tillsammans. billie joe var vid ett tillfälle avundsjuk på en kille som dateade adrienne innan honom och skrev låten chump som börjar: i dont know you but i think i hate you.. Green Day – Chump



fortsätter detta inlägg senare! ska ut i solen nu :D


full fart!

idag har det vart full fart på mig! det hör nästan lite till ovanligheten :P hade tid hos optikern kl 11, gjorde en synundersökning.. synen har försämrats ett snäpp i år igen! men dom hade inte linserna i min styrka så det blir en sväng dit igen på lördag om dom kommit då..
handlade på vägen hem :) köpte allt för att kunna göra en lasagne utan lasagneplattor :D mums (hoppas jag). kilade över och fikade hos anna en sväng också :) cyklade till skolan och fick ett par kommentarer om min uppsats (ett möte på två min.. kändes liiite onödigt) så nu har jag skickat in dom och hoppas på att den ska bli helt godkänd och inrapporterad och tillslut publicerad! har förberett inför seminariet imorn med där vi ska diskutera kognitionsvetenskapliga tillämpningar! har redan haft seminarie om kogvet-toeri samt olika metoder vi lärt oss under våra tre år här. kul att kunna sammanfatta lite vad det är vi kan och har gjort :)

känner mig lite huslig idag med! bestämde mig för att göra lasagnen idag så jag får det gjort och kan frysa in lite lådor :) gjorde köttfärssås på säkert 1,2 kg! men istället för plattor varvade jag med skivade tomater och blad av färsk spenat :) vit sås på det! står i ugnen nu.. sofia kommer över och ska provsmaka :P som sagt, känner mig huslig! har nästan som regel att inte göra mat som tar längte tid än 20 min att göra (är lite för lat och otålig) och nu stog jag i köket nästan en timme plus att den ska stå i ugnen en kvart till :P vad händer?? hehe

när sofia kommer över så ska vi käka kvällsmacka.. ja jag har köpt bröd! hör inte till vanligheten det heller! käkar inte bröd.. men nu var jag lite sugen plus att sandra kommer ihelgen och då ska det finnas riktig frukost :D tror det blir en film också! var sugen på hannibal igår men erik ville inte se den (!) den här gågen heller så jag ska se den idag ist :) tror det får bli när lammen tystnar också.. hade vart kul att köra röd drake också men jag tror det blir lite väl mycket

på fredag kommer sandra :D:D LIKE på det! var ett tag sen vi sågs! ska ha filmkväll på fredag, en dag på stan samt utgång på lördag och slappdag på söndag :) ser fram emot! :D 


Valborg/SOF:s starfest '09


sär skrivning!

haha såg detta på dn.se precis :P

* Halv naken karl, en armad bandit, snor billigt.
* Kul glass, skum banan, butter kaka.
* Pappa ledig, gift orm, bar personal, rak apparat, dansk får ost.
* Djupfryst kyckling lever, brun hårig sjuk sköterska, sjuk gymnast.
* Små företagare, kassa medarbetare.
* Herr Toffel, Herr Toalett. Vilka är dessa herrar?
* Sjö nära tomt till salu. Hur mycket kostar sjön?

en artikel om att särskrivning blir allt vanligare! och det kan faktiskt bli ganska kul :P visst, jag kan tycka det är svårt ibland när man inte riktigt vet om ord sitter ihop, men det är i lite krångligare fall än i exemplen ovan.
HJÄLP! DEN DJUPFRYSTA KYCKLINGEN LEVER!

tråkigt

slipknots basist paul gray har dött.. vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det.. tråkigt så klart! men jag har ju inte lyssnat på dom så länge och inte så mycket.. bara att hoppas dom fortsätter göra bra musik!

Slipknot – Dead Memories [Radio Mix - U.S. Edit]

baka

brände mig lite igår i solen.. snart är jag blek igen! tar en jävla tid för mig att bli brun.. så här går det till:

1. Jag solar
2. Jag blir röd
3. Det röda går ner
4. Det syns knappt att jag har solat
5. Upprepa steg 1-3 ett par gånger och jag är lika brun som dom flesta är efter att ha legat i solen en dag.. that sucks..

när jag är brun är alla andra brunare vilket gör att jag fortfarande ser blek ut!

nu ska jag snart träffa anna :) vi ska kila till hemköp och köpa grejer till en sockerkaka :D vi ska vara snälla mot våran seminariegrupp och baka åt dom :) och självklart åt oss också :P heh

ut i solen!

ska sätta mig i solen med anna nu och förbereda inför morgondagens seminarium! att få lite färg på köpet när man pluggar är ju aldrig fel :) ska nog försöka labba lite i eftermiddag också..

var hemma hos sofia igår och kollade film! 3 st hann vi med :) daybreakers (vampyrfilm går över styr, typ!) the book of eli (bäst igår) och the wolfman (när man gör en varulvsfilm, kan man inte göra varulvarna "snygga" då? nu var det en svart chewbacca som sprang omkring...)

ska kila ner nu :)

1 vecka och 6 dagar

idag är det 1 vecka och 6 dagar kvar till green day!! emmak frågade om jag ville med till gbg redan på fredagen för att kolla in royal republic på sticky :D och det vill jag ju!


with me

Thoughts read unspoken, forever in doubt
Pieces of memories fall to the ground
I know what I didn't have so, I won't let this go
'Cause it's true, I am nothing without you

Sum 41 – With Me

hos anna

sitter hos anna nu :) vi hr förberett lite inför seminariet morn och snart ska vi käka. blir sill och potatis :D dock inte färskpotatis, men men matjesill! :D mums! blir sillpremiär! bara jordgubbar som saknas

jag och fia ska ut ochspringa sen :) inte milen, det orkar vi inte.. tror det blir fem km :) lagom

dokumentär

jag höll mig från kladdkakan! tack för det :)

jag går för det mesta runt och är trött hela tiden.. om nån frågar hur det är så svarar jag ofta "bra, men trött"! nu ska jag prova att inte lägga mig så tidigt! tror jag sova för mycket ibland.. jag lägger mig senast elva men går inte upp förns typ nio! det blir 10 timmar sömn och jag tror det är fö mycket! ska se en dokumentär nu på ettan som slutar halv tolv :) kanske kan vara vaken till tolv då som dom flesta andra jag känner är!

får se hur jag känner mig imorn..

har haft en ganska tråkig eftermiddag och kväll! glott tv, kollat dator och nu det sista fastat framför spotify! spotify är ganska kul ändå :D men jag har ju inte tålamod nog att lyssna på en hel låt innan jag klickar mig vidare :P jaja, ett litet problem kanske..

over and out!


kladdkaka!

craving på kladdkaka!!! GAH!

milen!

har vart ute och sprungit med sofia och zandra nu! jag och fia klämde milen och zandra drog 7,5 :D vi är så bäst!! första gången på typ tre år som jag kommer upp i en mil och det trodde jag aldrig! såå mycket har vi inte sprungit och det var första gången på typ ett halvår som jag sprang 5 km i torsdags! men vi gick in menställningen att ta det lugnt, och det gjorde vi! sen flöt det bara på :D kändes oförskämt bra efter 5 km :D

snart blir det film hos sofia, a nightmare on elm streen iof i ganska dålig kvalité, men jag vill så gärna se den och jag är inte den som bryr mig så mycket om kvalitén :D det är iaf en ny verion av den gamla (som jag inte har sett) och jag tror det går eller har precis gått på bio :)

nu dusch!


kul

har tänkt kolla på den nya versionen av a nightmare on elm street idag och jag såg nu att det är samuel bayer som är director för den filmen! det är han som gjort några av green days videos till american idiot albumet samt deras dvd bullet in a bible :D och dom gjorde han ju bra så nu stag förhoppningarna på filmen en aning :P

green day

om tre veckor och säg två timmar sitter jag på ullevi! finns ingen annan plats på jorden jag hellre skulle vilja vara på just då! det blir tredje gången jag ser green day och det kommer bli underbart! hoppas på sol så sköter bandet resten! AWESOME!

om fem veckor är jag mitt inne i festivalandet i göteborg! då har jag avklarat west coast riot och gör andra dagen på metaltown! det kommer bli fyra dagar med underbar musik tillsammans med underbara människor!

allt detta händer i början av sommaren, vad ska jag göra resterande tiden? inget midsommarfirande i skåne det här året  :( surt! det som var så kul förra året! nu ska jag jobba ist.. men det ger ju pengar, dubbelt OB, och det säger man ju inte nej till! hade vart gött att kanske åka utomlands efter jobbet är klart? men jag tror jag sparar det tills jag är klar med studierna

nu ska vi snart iväg och grilla vid flamman.. kommer väll vara massa folk där som jag inte känner.. inte jättenöjd över den situationen men det får gå

fint väder!

var nere en sväng på stan förut och fixade linser.. eller ja, jag kom därifrån med en lins :P hon jag pratade med sa att jag ska göra en ny synundersökning iom att det var ett år sen sist och att det då är dumt att köpa linser som kanske har fel styrka.. jag har en lins hemma så hon skickade med mig en :) så synundersökning den 26e då!

borde grilla eller nåt.. hum.. ska höra med sofia när hon kommer hem

lördag

liiiite mer fart på mig idag :P gick upp för en timme sen och gick ner i tvättstugan, alla maskiner lediga! gött
så nu ska jag dit igen om fem min.. blir en sväng till stan idag med.. LINSER!

nooo

känns som jag börjar få ont i halsen! håll tummarna för att det inte blir värre...............

omg

visst, det var länge sedan det gick nåt bra på tv på helgerna men det här är ju helt otroligt! tv3 visar kl 21.00 (typ bästa sändningstid??) REPRIS av anna anka söker assistent! när jag var liten gick repriserna på söndagar eller nån gång mitt på dagen under veckorna, inte 21 på fredagar :S gah!
jaja nu är ju detta kanske ett mindre i-landproblem, men för mig som inte ska ut ikväll känns det rätt jobbigt :P

fredag!

blev aldrig nån tur till stan igår (kommer inte ihåg om jag sa det, för lat för att kolla :P) förmodligen bilr det ingen idag heller.. just nu känner jag inte för att gå utanför dörren.. är på sitta-inne-och-se-på-film-humör! gjorde jag iof igår med :) kilade över till ekan och kollade alice in wonderland, den var en riktig besvikelse, ganska seg :/ tack för att jag inte såg den på bio! sen fixade vi käk med erol och johanna :) nom nom nom! vi kollade zoolander! varken jag eller johanna hade sett den.. den var bra :D jag kan tycka att den sortens humor kan vara lite too much, lite överdriven, men igår var det bara kul :P efter den blev det romper stomper (vem fasen har kommit på den filmtiteln?? förs trodde jag det kunde ha nåt att göra med filmen, men det hade den inte.. och om den hade det kopplade inte jag riktigt) russel crowe var med och han är ju alltid bra! filmen var fårn 1992 tror jag så han var ganska ung :P den var bra iaf :) lite våldsam.. kan forfarande höra ljudet från när dom knäcker fingret på en kille :O AJ! jag kan se på mycket, men brutna ben och förvridna kroppar är det värsta jag vet! när mitt finger gick ur led vågade jag aldrig titta ner för att se hur det såg ut :P räckte med att känna efter ock skrika till min tränare att dra! :P

ekan visade ett kul spel som jag sitter och finular med :P super stacker heter det. går ut på att stalpa klossar av olika sort och sorlek på varandra och försöka få det att inte ramla :P finna 40 banor, jag har klarat 30 :P
http://www.mousebreaker.com/games/superstacker2/playgame för er som har tråkigt :)

idag blir en lugn dag som sagt! har ett par filmer på datorn som jag inte har sett och just nu lagar jag mat och lyssnar på queen :) på tisdag drar sista kursen igång! SISTA!! fatta!! hade jag inte sökt en master hade jag vart klar om 4-5 veckor!! (med undantag för några labbar) tiden går fort och jag ska ta tillvara på dom kommande två åren! får höra så ofta att studenttiden får man aldrig tillbaka och det är den roligaste tiden i ens liv osv. så note to self: ta vara på studentlivet :P
kanske ska lägga upp lite bilder från åren i linköping? kan ju vara kul :)


run!

jaha, ny dag nya tag! ska träffa sofia om 20 min, vi ska ge oss på femman idag :D det var ett tag sen så det ska bli spännande :)
sen ska jag ner på stan en sväng och fixa nya linser, tappade en lins lite oplanerat så nu står jag här utan några alls! inte bra.. ska se om jag tar tag i kompletteringen idag med, annars gör jag det imorn

regnar!


ego-pic


opponerad

är hemma nu.. eller har vart en stund..

opponeringen gick bra, tyckte jag kunde svara bra på alla frågor.. hade ett kort möte med min handledare efteråt och det var inte lika kul.. även om jag får g efter komplettering kan jag inte riktigt vara glad


nervöööös!

idag är dagen D känns det som! ska opponera på varandras uppsatser! jag kommer staka mig och ingen kommer fatta vad jag säger när jag presenterar annas uppsats :S sen kommer jag själv bli grillad när erik frågar mig massa saker som jag säkert inte kommer kunna svara på! och vi ska inte tala om vilka kluriga frågor det säkert kommer komma från hirsch och gunnar :S:S just nu känns det som avrättning.. jag dör..

uppdaterar senare så får vi se om jag hade rätt eller inte..

promenad + hemköp

tog en promenad till skolan med sofia för att hämta hennes cykel som stog där. på vägen hem gick vi förbi hemköp. jag och anna ska käka sill imorn så jag skulle köpa matjesill :D jag är ju inte förvånad över att jag går från hemköp med massa saker jag inte tänkt köpa, och utan sill! jaja får gå dit en sväng imorn och fixa!

nu: käk

WIIIII!!

MIN UPPSATS ÄR GODKÄND FÖR FRAMLÄGGNING!

Jag är väldigt glad och väldigt stolt över mig själv :D stolt över anna som också klarat det! inte alla som gör! VI ÄR BÄST!

Vi firade med grill och öl :) blev en hårklippning också


ser klämd ut, men jag bjuder på den :P


MUMS!


Jag kippte sofia och hon klippte mig :) Iof bara topparna


shopp

igår tog jag och sofia en promenad till tornby! jag var inställd på att köpa en högtalare till min ipod :D bra att ha ute när man grillar! men självklart kom jag där ifrån med mer saker än så 0:)

skickade in min uppsats igår med!!!!! :D:D:D:D


nya högtalaren :D mycket nöjd


randiga strumpbyxor! MYCKET nöjd :D


osis, dust it! går ju inte att klara sig utan! inte med mitt hår iaf


bikiniöverdel


bikiniöverdel

Sofia hade med sig sin systemklamera också så hon tog lite bilder :)




RSS 2.0